Niepowtarzalna okazja dla smakoszy mięsa – do Krakowa wpadnie najsłynniejszy rzeźnik świata, charyzmatyczny Włoch Dario Cecchini z Antica Macelleria w Chianti. Mięsny wieczór odbędzie się 26 września w restauracji Food&People by Pastrami Deli i pewnie – jak zwykle w przypadku Daria – przerodzi się w wielki show. Ale to nie wszystko: rozbiór półtuszy wieprzowej Cecchini przeprowadzi razem z Adamem Chrząstowskim, który jest w końcu jednym z najwybitniejszych znawców mięsa w Polsce. Program wydarzenia obejmuje także wykład Daria oraz jego historie związane z filozofią zawodu rzeźnika.

Dario i Adam zostali zaproszeni przez Pawła Sachę, współzałożyciela Pastrami Deli. Zapowiada się mięsna uczta! Wydarzenie rozpoczyna się o godzinie 19:00. Koszt spotkania to 100 zł za osobę. Aby zaklepać sobie miejsce, piszcie na e-mail: kinga.rysula@foodandpeople.pl

fot. Photopin; materiały prasowe; Julija Rauluševičiūtė/Flickr