Światowo zapowiada się line up Święta Kawy i Herbaty organizowanego przez magazyn USTA. W najbliższą sobotę, 21 października, po raz trzeci warszawscy kawosze zbiorą się na Mysiej 3, żeby pić, degustować i słuchać. Będą zagraniczni goście i to nie byle jacy. Barista i kawowy chemik z berlińskiej palarni Five Elephant, Ian Johnston, poprowadzi warsztaty pod tytułem „Better Water for Coffee Brewing at Home”. Goście dowiedzą się, jaki wpływ na proces parzenia kawy ma jakość wody i wezmą udział w interaktywnym cuppingu. Z kolei Michal Molcan, wydawca i redaktor naczelny magazynu „Standard” opowie o najciekawszych kawiarniach na świecie. Miłośnicy herbaty też znajdą coś dla siebie – kuratorka Monika Siwińska da wykład „Pomiędzy ustami, a brzegiem filiżanki” o serwisach do herbaty i kawy ze zbiorów Muzeum Warszawy.

To jednak nie wszystko, co ekipa UST przygotowała na sobotę. Oto program spotkań:
11:00 – 12:00 – Cupping kaw
12:00 – 13:30 – Wykład Michala Molcana
13:00, 15:00, 17:00 – „Jak wypalać ziarna”, prezentacja na stoisku JAVA Coffee Company
14:30 – 16:00 – Warsztat „Better Water for Coffee Brewing at Home”
16:00 – „Pomiędzy ustami, a brzegiem filiżanki”

Więcej informacji na stronie wydarzenia.

https://www.facebook.com/events

fot. materiały prasowe; Resplashed/Karl Fredrickson