Choć coraz częściej jesteśmy zasypywani prognozami i zestawieniami kulinarnych trendów, to wbrew pozorom jeszcze trudniej się w nich odnaleźć i wyłuskać te naprawdę ważne dla biznesu F&B oraz zaangażowanych klientów. W ostatnich miesiącach chyba najciekawszym i najbardziej rzetelnym opracowaniem był cały numer brytyjskiego wydania magazynu Wired (Future of Food, marzec 2016). Jeśli jednak szukacie profesjonalnego podejścia do tematu jedzenia przyszłości, pochylcie się nad spotkaniami organizowanymi przez The Future Laboratory. Najbliższe forum odbędzie się 15 września w Londynie, a dyskutowane będą trendy, zmiany i zjawiska, które obowiązywać mają przez kolejne 3-5 lat. Pytania, na które odpowiadać będą prelegenci to między innymi: czy albo jak nowe systemy dostawy żywności wpłyną na restauracje? jak zbalansować rosnący apetyt foodiesów i faktyczny zrównoważony rozwój w produkcji żywności? czy wyspecjalizowane domowe sprzęty kuchenne uczynią ze wszystkich szefów kuchni i koneserów?

Będzie o zmianach na globalnych rynkach, wzroście trendów wellness i zdrowego jedzenia oraz o żywieniowych wojnach pomiędzy rządami a korporacjami. To ciekawie zajawione i pogłębione tematy.

Zaprezentowane zostaną też obowiązujące trendy i te, które ukształtują środowisko w przyszłości, nowe zachowania konsumentów i starannie wybrane case studies najbardziej innowacyjnych projektów w branży.

Bilety kosztują 850 funtów – niemało, ale jeśli już płacić za przepowiadanie przyszłości, to właśnie tej ekipie.

www.thefuturelaboratory.com